Η συνταγή της ημέρας: Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)
Η συνταγή της ημέρας: Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 1 κεφάλι κουνουπίδι, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του και κόβουμε σε κομμάτια
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ζάρια
- 1 λίτρο γάλα
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 25 λεπτά περίπου και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό (⅓ κ.γ./μερίδα περίπου).
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας