Η συνταγή της ημέρας: Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)
Μέτριας δυσκολίας η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε σούπα Ντυμπαρί.

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα Ντυμπαρί (crème dubarry)

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, από το οποίο αφαιρούμε τον πυρήνα του και κόβουμε σε κομμάτια
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε ζάρια
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 25 λεπτά περίπου και προσέχουμε να μη φουσκώσει το γάλα.
  • Σουρώνουμε τη σούπα μας, περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζουμί που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο αρωματικό (⅓ κ.γ./μερίδα περίπου).

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play