Η συνταγή της ημέρας: Κοπανάκια στη λαδόκολλα
Η συνταγή της ημέρας: Κοπανάκια στη λαδόκολλα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 4 κοπανάκια κοτόπουλο
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κομμάτια
- 2 ντομάτες ώριμες κονκασέ κομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 8 ελιές καλαμών κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξύσμα του)
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. μαντζουράνα αποξηραμένη ή 2 κ.σ. φρέσκια
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δυο πλευρές. Κόβουμε 4 κομμάτια λαδόκολλα μεγαλούτσικα.
- Αναμειγνύουμε τις πιπεριές, την ντομάτα, το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι, τις ελιές, το καρότο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, τη μαντζουράνα, το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αλατίζουμε.
- Χωρίζουμε στα κομμάτια της λαδόκολλας τα λαχανικά και σε κάθε ένα βάζουμε και ένα κοπανάκι.
- Από πάνω βάζουμε ½ κ.σ. βούτυρο στο καθένα. Δένουμε με ειδικό άκαυτο σπάγκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Αν δεν έχουμε σπάγκο μπορούμε να σχηματίσουμε φακελάκια κλεισμένα με αλεύρι και νερό αλλά η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη.
- Χωρίζουμε στο κέντρο και δεξιά κάθε λαδόκολλας τα λαχανικά.
- Τοποθετούμε 1 κοπανάκι πάνω στα λαχανικά και πάνω του ακουμπάμε ½ κ.σ. βούτυρο.
- Αναμειγνύουμε αλεύρι με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με τον χυλό και φέρνουμε την αριστερή πλευρά του χαρτιού πάνω από το κοτόπουλο, ώστε να συναντήσει τη δεξιά πλευρά καλύπτοντας τα υλικά. Τυλίγουμε τις άλλες δύο πλευρές καλά και τις γυρνάμε προς τα μέσα.
- Βάζουμε τα φακελάκια που έχουν σχηματιστεί σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.
- Όταν φουσκώσει το χαρτί ψησίματος, είναι έτοιμο. Ανοίγουμε έναν φάκελο προσεκτικά, αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, ανοίγουμε και τους υπόλοιπους και σερβίρουμε. Αν δεν είναι έτοιμο, τα ξαναβάζουμε όλα για λίγη ώρα ακόμα στον φούρνο.
- Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε το φαί και σε σακούλα ψησίματος.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και αν θέλουμε συνοδεύουμε και με πιλάφι σπυρωτό και αρωματικό.
Πηγή: cooklos.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας