Η συνταγή της ημέρας: Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι
Βελούδινη και πεντανόστιμη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι.

Υλικά συνταγής

  • 700γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε «ζαράκια»
  • 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
  • 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτο κ.γ. κάρυ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το βούτυρο τα καρότα, τις πατάτες, το θυμάρι, το κάρυ και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 20 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τη σούπα μας και κρατάμε το ζωμό .Περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play