Η συνταγή της ημέρας: Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι
Η συνταγή της ημέρας: Σούπα καρότου με κάρυ και θυμάρι.
Υλικά συνταγής
- 700γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε «ζαράκια»
- 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γ. ξερό
- 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών
- ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 γεμάτο κ.γ. κάρυ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το βούτυρο τα καρότα, τις πατάτες, το θυμάρι, το κάρυ και τη ζάχαρη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς.
- Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 20 λεπτά.
- Σουρώνουμε τη σούπα μας και κρατάμε το ζωμό .Περνάμε τα υλικά από μπλέντερ ή μηχανή του πουρέ και τα ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά στην κατσαρόλα με το ζωμό που κρατήσαμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Το σχόλιο σας