Μάθημα σολφέζ: Όταν η Μαριάννα Τόλη είχε συμμετάσχει στη Eurovision (vid)

Μάθημα σολφέζ: Όταν η Μαριάννα Τόλη είχε συμμετάσχει στη Eurovision (vid)
Μάθημα σολφέζ: Μπορεί να κατέκτησε την 5η θέση στο διαγωνισμό, αλλά ήρθε πρώτο στην καρδιά των Eurofans.

Μάθημα σολφέζ: Η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια, Μαριάννα Τόλη, που έφυγε χθες από τη ζωή, ήταν πολύ αγαπητή στον κόσμο, αλλά και στους συνεργάτες της.

Είχε χαράξει μία λαμπρή καριέρα, με τη συμμετοχή της στην Eurovision το 1977 να αοτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές για εκείνη, αλλά και την Ελλάδα.

Η Μαριάννα Τόλη, μαζί με την Μπέσυ Αργυράκη, τον Πασχάλη και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ήταν για πολλούς η ελληνική απάντηση στους ABBA, το πιο διάσημο κουαρτέτο και συγκρότημα που αναδείχθηκε ποτέ από το διαγωνισμό της Eurovision.

Το “Μάθημα Σολφέζ” δεν αγαπήθηκε μόνο από τους Έλληνες, αλλά και από όλους τους Eurofans, κατακτώντας την 5η θέση.

Μάθημα σολφέζ: Δείτε την ελληνική συμμετοχή το 1977

Η θέση αυτή ήταν η υψηλότερη που είχε πάρει η Ελλάδα στο μουσικό διαγωνισμό περίπου για τις δύο δεκαετίας που ακολούθησαν, μέχρι η Έλενα Παπαρίζου να κατακτήσει την 3η θέση το 2001 με τους Antique και το 2005 να γίνει το “Number One” της Eurovision.

Το 2014, οι τέσσερις φίλοι και συνεργάτες συναντήθηκαν για μία ακόμη φορά στη σκηνή, αυτή τη φορά του ελληνικού τελικού, για να ερμηνεύσουν το τραγούδι που έχει κερδίσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων και όχι μόνο φίλων της Eurovision.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play