Η συνταγή της ημέρας: Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες
Πεντανόστιμη η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες.

Η συνταγή της ημέρας: Μπούτι χοιρινό με πορτοκάλι και πατάτες

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής:

  • για το χοιρινό μπούτι
  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό (ολόκληρο)
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • για τη μαρινάδα
  • 2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό

Διαδικασία συνταγής:

  • Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμε από βραδύς το μπούτι.
  • Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.
  • Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει.
  • Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play