Άνοια: Ένα ποτήρι χυμού μειώνει το κίνδυνο κατά 50%
Άνοια: Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμό πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει αισθητά τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ παρακολούθησαν σχεδόν 28.000 άντρες επί δύο δεκαετίες προκειμένου να εξετάσουν την επίδραση των φρούτων και των λαχανικών στον εγκέφαλό τους.
Οι άντρες που έπιναν ένα μικρό ποτήρι χυμό καθημερινά, είχαν 47% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν δυσκολίες στη μνήμη και να εμφανίσουν αδυναμία να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες.
Τα προβλήματα μνήμης και κατανόησης αποτελούν συνήθως πρόωρες ενδείξεις άνοιας.
Οι επιστήμονες εστιάζουν τα τελευταία χρόνια στη σημασία της υγιεινής διατροφής για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Γιανζενγκ Ουαν, η μακροπρόθεσμη πρόσληψη λαχανικών, φρούτων και χυμού από πορτοκάλια μπορεί να διατηρήσει τη γνωστική λειτουργία.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, κυρίως αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην προστασία του εγκεφάλου.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Το σχόλιο σας