Η συνταγή της ημέρας: Αφράτοι κουραμπιέδες

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτοι κουραμπιέδες
Παραδοσιακή η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε αφράτους κουραμπιέδες.

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτοι κουραμπιέδες.

Κουραμπιέδες: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή

Υλικά συνταγής

  • 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 500γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και περασμένα ελαφρώς από μούλτι
  • 500γρ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Διαδικασία συνταγής

  • Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν κρέμα.
  • Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC (στο πάνω κάτω ή στον αέρα) και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε σε ταψί την άχνη με την βανίλια και περνάμε τους κουραμπιέδες μέσα από το μείγμα αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο να είναι καυτοί.
  • Τους στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ξανά από πάνω.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play