Διατροφή και υγεία: Πέντε τροφές που δεν τρώνε οι καρδιολόγοι
Διατροφή και υγεία: Οι καρδιολόγοι βλέπουν καθημερινά στους ασθενείς τους τις σοβαρές βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στην καρδιά μια ανθυγιεινή διατροφή.
Διατροφή και γυμναστική, αναδεικνύονται σε ισχυρά όπλα απέναντι σε προβλήματα υγείας.
Έτσι οι καρδιολόγοι έφτιαξαν μια λίστα με τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε και εμείς σας τις παρουσιάζουμε.
- Άσπρο ψωμί
Το άσπρο ψωμί, τα άσπρα ζυμαρικά και το άσπρο ρύζι είναι λευκοί υδατάνθρακες που μετατρέπονται σε ζάχαρη στο σώμα.
Πρέπει να επιλέγουμε ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, που έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και ρυθμίζουν καλύτερα το σάκχαρο αίματος λόγω της αργής πέψης τους.
Παράλληλα, μειώνουν το αίσθημα πείνας που έχουμε, αφού μεταβολίζονται με πιο αργούς ρυθμούς.
- Τυριά
Τα ελληνικά τυριά που είναι πλούσια σε λιπαρά, προκαλούν παχυσαρκία και υψηλή πίεση.
Θα πρέπει να προτιμούμε τυριά με λίγα λιπαρά, και να καταναλώνουμε μικρές μερίδες.
- Αναψυκτικά
Ακόμα και αυτά που είναι χωρίς ζάχαρη προκαλούν ζημιά στο κυκλοφορικό και είναι υπεύθυνα για υπέρταση, εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες.
- Κόκκινο κρέας
Με όριο την κατανάλωση κόκκινου κρέατος την μία φορά τον μήνα, οι καρδιολόγοι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια σχετικά με το πόσο κακό κάνει η συνεχής κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Περιέχει κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και αλάτι, και πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί στο μαγείρεμά του.
- Πατατάκια
Τόσο νόστιμα και εθιστικά. Όμως περιέχουν τρανς λιπαρά, αλάτι και υδατάνθρακες.
Εκρηκτικό μείγμα για το κυκλοφορικό μας.
Ένας στους δέκα θανάτους σχετίζεται με την υπερβολική πρόσληψη αλατιού.
Το σχόλιο σας