Η συνταγή της ημέρας: Τσιζκέικ κανέλας με πορτοκάλια κονφί
Η συνταγή της ημέρας: Τσιζκέικ κανέλας με πορτοκάλια κονφί.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- για την τάρτα
-250γρ. μπισκότα κανέλας
-130γρ. βούτυρο λιωμένο
-3 κ.σ. ζάχαρη
- για τη γέμιση
-450γρ. τυρί κρέμα
-1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-½ λεμόνι (ο χυμός του)
- για τα πορτοκάλια κονφί
-3 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους
-200γρ. ζάχαρη
-1 σφηνοπότηρο μπράντι
-1 βανίλια
-700ml νερό
-λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
-εναλλακτικά χρησιμοποιούμε γλυκό πορτοκάλι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τα καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε για ένα βράδυ να ξεπικρίσουν.
- Αλέθουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε στο μπλέντερ για μερικά δευτερόλεπτα μαζί να πάρουν αρκετή υγρασία τα μπισκότα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας, αφού πρώτα την βουτυρώσουμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε με μίξερ χειρός τα υλικά για την κρέμα μέχρι να πήξουν.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Στραγγίζουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Τα βράζουμε για σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ελαφρώς διάφανα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε πάνω στο cheesecake τα πορτοκάλια κονφί και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα σκόνη.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας