Η συνταγή της ημέρας: Λεμονάτα ζυμαρικά
Η συνταγή της ημέρας: Λεμονάτα ζυμαρικά.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 500γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. χυμό λεμονιού (περίπου από 2 λεμόνια)
- 2 λεμόνια (το ξύσμα τους)
- ⅓ φλιτζ. φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- ⅔ φλιτζ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Διαδικασία συνταγής
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά.
- Μπορούμε να έχουμε έτοιμη τη σάλτσα μέχρι και 8 ώρες πριν βράσουμε τα ζυμαρικά.
- Σε κοχλάζων αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά (εμείς χρησιμοποιήσαμε κοφτό μακαρονάκι).
- Στραγγίζουμε ενώ είναι αλ ντέντε τα ζυμαρικά μας και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που τα βράσαμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα λεμονιού μαζί με το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρονται σκέτα, αλλά και σαν συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας