Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σπανάκι και ρόδι

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σπανάκι και ρόδι
Απολαυστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με σπανάκι και ρόδι.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
  • 100γρ. μανούρι
  • 1 κ.σ. δυόσμος
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ρόδι
  • 400γρ. σπανάκι (καλά πλυμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα.

Διαδικασία συνταγής

  • Αναμειγνύουμε το μανούρι με το δυόσμο και γεμίζουμε το κοτόπουλο κάτω από την πέτσα του.
  • Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα την πέτσα (και την αφαιρούμε πριν το σερβίρισμα).
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240οC.
  • Σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπούτια και τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και το στήθος με την πέτσα προς τα κάτω. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο, στην πάνω σκάλα.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220οC και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε το ρόδι και προσθέτουμε τα σπόρια. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε το τηγάνι ξανά στο μάτι και προσθέτουμε το σπανάκι.
  • Σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι από τους χυμούς του κοτόπουλου.
  • Σερβίρουμε με βραστές πατάτες.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play