Η συνταγή της ημέρας: Κέιλ με καρύδια, λωτό και ταχίνι
Η συνταγή της ημέρας: Κέιλ με καρύδια, λωτό και ταχίνι
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα:
- 1 ματσάκι κέιλ
- 1 φλιτζ. μέντα ή δυόσμος ψιλοκομμένα
- ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- ½ πιπεριά πορτοκαλί ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζ. αποξηραμένος λωτός
- ½ φλιτζ. καρύδια
- αλάτι
- πιπέρι
για το dressing:
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.σ. ζεστό νερό
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 1 κ.σ. μελάσα ροδιού (ή 1 κ.γ. μέλι)
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής:
- Πριν φτιάξουμε τη σαλάτα, προετοιμάζουμε το κέιλ για να φύγει η πικράδα του και οι σκληρές του ίνες.
- Πλένουμε πολύ καλά το κέιλ.
- Καθαρίζουμε τα φύλλα από τα χοντρά κοτσάνια και αν το επιθυμούμε, μπορούμε να τα κόψουμε και κατά μήκος ώστε να κρατήσουμε μόνο τα τρυφερά φύλλα.
- Θέλουμε το κέιλ πολύ ψιλοκομμένο.
- Το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε καλά τη σαλάτα σαν να της κάνουμε μασάζ.
- Με τον τρόπο αυτό το κέιλ θα βγάλει τη μαλακή και γλυκιά γεύση του.
- Η διαδικασία του μασάζ τελειώνει, όταν τα φύλλα σκουραίνουν σε χρώμα και μοιάζουν μεταξένια.
- Ετοιμάζουμε το dressing.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing σε μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα την πιπεριά, τα καρύδια και το λωτό και περιχύνουμε με το dressing.
- Ανακατεύουμε και αν χρειάζεται καρυκεύουμε με αλάτι κατά βούληση.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας