Υποκατάστατο ζάχαρης: Πώς να αντικαταστήσουμε τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες με πιο φυσικές
Υποκατάστατο ζάχαρης: Οι βλαβερές επιπτώσεις της ζάχαρης για την υγεία μας είναι γνωστές.
Καλό θα ήταν λοιπόν, να αναζητούμε εναλλακτικές τροφές οι οποίες είναι πιο φυσικές και πιο υγιεινές.
Αυτά είναι τα ιδανικά υποκατάστατα της ζάχαρης:
- Μέλι
Το μέλι αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης λόγω της πολύ γλυκιάς γεύσης του. Έχει επίσης πολλές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες γι’ αυτό συστήνεται σε περίπτωση κρυολογήματος ή ίωσης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε σταδιακά τη ζάχαρη που βάζετε στον καφέ με μέλι μέχρι να συνηθίσετε τη γεύση του.
- Ώριμα μήλα
Τα πολτοποιημένα ώριμα μήλα είναι πολύ γλυκά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές. Ένα μήλο με κανέλα ή ένα κουτάλι μέλι είναι ένα καλός τρόπος να φάτε κάτι γλυκό χωρίς να ανησυχείτε για την υγεία ή το βάρος σας.
- Ζάχαρη καρύδας
Η ζάχαρη καρύδας δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, σε αντίθεση με την κανονική λευκή ζάχαρη. Είναι πλούσια σε γλουταμικό οξύ, το οποίο έχει αντιοξειδωτική δράση και παράλληλα μειώνει την επιθυμία για γλυκά και ζάχαρη.
Το σχόλιο σας