Η συνταγή της ημέρας: Πρασόρυζο
Η συνταγή της ημέρας: Πρασόρυζο.
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
- 1 φλιτζ. νερό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Ζεματίζουμε τα πράσα για να γίνουν πιο ελαφριά.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και έπειτα προσθέτουμε τα πράσα.
- Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
- Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
- Μόλις γίνει το ρύζι αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας