Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κυδώνι
Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό κυδώνι
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό κυδώνια (αφού καθαριστούν από κουκούτσια & φλούδα)
- ½ κιλό ζάχαρη
- 200γρ. αμυγδαλόψιχα
- 1 ποτήρι νερό
- 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε τα κυδώνια σε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό για περίπου 40 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μια βράση το γλυκό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ζεστό το γλυκό, τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Έπειτα, διατηρούμε σε δροσερό μέρος και μετά το άνοιγμα του βάζου, στο ψυγείο.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας