Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικες μελιτζάνες με κιμά, λιαστή ντομάτα και τυριά
Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικες μελιτζάνες με κιμά, λιαστή ντομάτα και τυριά.
Υλικά συνταγής
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένα
- 6 λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλιτζ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βυθίζουμε σε νερό με αλάτι και λεμόνι για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να τον “σπάσουμε” και να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, την γλυκιά πάπρικα και μισό ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του. Στο τέλος, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες.
- Απλώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και τις λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινελάκι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Στρώνουμε σε πυρέξ τις μελιτζάνες προσθέτουμε από πάνω τον κιμά και καλύπτουμε με τα τυριά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα προαιρετικά.
Πηγή: Cooklos.gr
Το σχόλιο σας