Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με τσίπουρο
Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά με τσίπουρο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα (καυτερή)
- 1 ποτ. κρασ. τσίπουρο
- 1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε το κρέας με τη μουστάρδα.
Σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές (προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο).
Σβήνουμε με το τσίπουρο. Προσθέτουμε και το κρασί . Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 2 φλιτζ. καυτό νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του. Αν δεν έχει μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας