Η συνταγή της ημέρας: Μάφινς πορτοκαλιού
Η συνταγή της ημέρας. Σήμερα ετοιμάζουμε μάφινς πορτοκαλιού.
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 125γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 100ml χυμός πορτοκάλι (φυσικός)
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 50ml γάλα
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Διαδικασία συνταγής
- Αναμιγνύουμε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο αλεύρι (αφού πρώτα το κοσκινίσουμε) και λίγο χυμό πορτοκαλιού.
- Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες της φόρμας για μάφιν και μοιράζουμε το μείγμα, έτσι ώστε να φτάνει τα 2/3 και λίγο παραπάνω σε κάθε φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170oC μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας