Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με χόρτα
Η συνταγή της ημέρας: Σουπιές με χόρτα.
Τα υλικά και η διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό σουπιές
- 500γρ. σπανάκι
- 700γρ. σέσκουλα
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 φύλλα δάφνης
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι φρέσκο και ξερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το λεμόνι και τον άνηθο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας