Ψωρίαση: Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Ψωρίαση: Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε
Ψωρίαση: Οι διατροφικές σας συνήθειες μπορούν να χειροτερεύουν τα συμπτώματα εάν πάσχετε από ψωρίαση.

Ψωρίαση: Δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεδειγμένες τροφές που μειώνουν την έξαρση της ψωρίασης και την εξάπλωσης της.

Ωστόσο φαίνεται κάποια συγκεκριμένα φαγητά να χειροτερεύουν τα συμπτώματα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά μία προς μία τις τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:

  • H ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει έντονη φαγούρα και να ερεθίσει το δέρμα δημιουργώντας κόκκινες περιοχές τοπικά, οπότε είναι σημαντικό να τρώτε πιπεριές τσίλι με μέτρο, καθώς η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια φλεγμονή.
  • Τα δημητριακά περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Η ζάχαρη επιδεινώνει τις φλεγμονές στο δέρμα, οπότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.
  • Τα γαλακτοκομικά μπορεί να ωφελούν την υγεία με πολλούς τρόπους, κυρίως χάρη στο ασβέστιο που περιέχουν, όμως επιδεινώνουν την ψωρίαση. Επιλέξτε καλύτερα τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά ώστε να περιορίσετε τα συμπτώματα.
  • Παρόλο που ακόμα δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, φαίνεται ότι οι ντομάτες χειροτερεύουν τα συμπτώματα της ψωρίασης που εμφανίζονται κυρίως το βράδυ, όπως για παράδειγμα κάποιες νυχτερινές εκρήξεις φαγούρας.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play