Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες
Η συνταγή της ημέρας: Κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες.
Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 2½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
- 4 αυγά
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. σταφίδες
- ½ φλιτζ. κράνμπερι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 κ.γ. κανέλα
- άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαδικασία συνταγής
- Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και την κανέλα.
- Σε άλλο μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίζουν (το λιγότερο για 5 λεπτά).
- Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το ελαιόλαδο.
- Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα.
- Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βουτυρο μια φόρμα για κέικ, αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι από τη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180οC (ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου) για περίπου 45 λεπτά.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες συνταγές, καθώς και άλλα… γευστικά νέα θα βρείτε στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr.
Το σχόλιο σας