Η συνταγή της ημέρας: Ρετσέλι σύκο

Η συνταγή της ημέρας: Ρετσέλι σύκο
Ιδιαίτερη η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της Ημέρας: Ρετσέλι σύκο.

Υλικά συνταγής

  • 3 κιλά σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 λεμόνι σε φέτες
  • 1½ ποτήρι νερό

Διαδικασία συνταγής

  • Χρησιμοποιούμε σύκα γερά και ώριμα. Αφαιρούμε τη φλούδα και τα κόβουμε ή τα χαράζουμε στη μέση (για να ελέγξουμε μήπως είναι κάποιο σάπιο).
  • Βάζουμε τα σύκα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν ενώ ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις φέτες και το χυμό του λεμονιού.
  • Αφήνουμε το ρετσέλι να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά ακόμη, μέχρι να δέσει.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα γυρίζουμε και τα αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play