Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με σφολιάτα
Η συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με σφολιάτα
Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτας ψυγείου
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
για την κρέμα
- 3 αυγά (175γρ.)
- 3 κρόκοι
- 1 λίτρο γάλα
- 250γρ. ζάχαρη
- 100γρ. κορνφλάουρ
- 100γρ. βούτυρο
- 2 λοβοί βανίλια
- σαντιγί
Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. Προσέχουμε αν πάρει βράση να το βγάλουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε μια μπασίνα ομογενοποιούμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα σε κλωστή μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Περνάμε την κρέμα από σήτα (αν έχουμε) και την τοποθετούμε σε ένα σκεύος για να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Κόβουμε τη κάθε σφολιάτα σε 12 κομμάτια και τα τρυπάμε με το πιρούνι. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν οι σφολιάτες.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και την ανακατεύουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχει κρυώσει.
Βάζουμε σε ταψί ή δίσκο ελάχιστη κρέμα για «κόλλα». Από πάνω βάζουμε 6 κομμάτια σφολιάτα. Απλώνουμε κρέμα. Βάζουμε άλλα 6 κομμάτια σφολιάτας, κρέμα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Στην τελευταία στρώση, απλώνουμε κρέμα και γύρω-γύρω από το γλυκό, όπως κάνουμε στις τούρτες. Κρατάμε 6 κομμάτια σφολιάτας και τα σπάμε με τα χέρια μας. Πασπαλίζουμε από πάνω και περιμετρικά το γλυκό με τα τρίμματα σφολιάτας.
Εναλλακτικά, μπορούμε να έχουμε έτοιμη την κρέμα στο ψυγείο και να φτιάχνουμε ατομικά κάθε μερίδα όταν κάποιος θέλει να φάει γλυκό.
Πηγή: cooklos.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας