Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο al Italianate

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο al Italianate
Η συνταγή της ημέρας εύκολη γρήγορη και οικονομική.

Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο al Italianate

Υλικά συνταγής

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση ή σε μπουκιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
  • 150ml κρασί λευκό
  • αλάτι και πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

  • 250γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ⅔ φλιτζ. ζωμός (κότας, λαχανικών, κλπ) ή νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Σένα βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υγρά των λαχανικών.
  • Προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό), τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Ταυτόχρονα, σ’ ένα δεύτερο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα από το πρώτο τηγάνι και περιμένουμε να δέσουν όλα τα υλικά (όχι να αρχίζουν να βράσουν).

Πηγή: coocklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play