Η συνταγή της Ημέρας: Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ
Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με σέσκουλα και σεβρ.
Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής:
- 1 φύλλο σφολιάτα (ολικής άλεσης κατά προτίμησης)
- 500γρ. σέσκουλα, μικρά φύλλα χωρίς κοτσάνια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα λιωμένη
- 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι λεπτό
- 2 αυγά
- 200γρ. σεβρ
- τριμμένη γραβιέρα για γαρνίρισμα
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν καστανό χρώμα.
- Προσθέτουμε τα σέσκουλα και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Λαδώνουμε το σκεύος της τάρτας και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με μία κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
- Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το σεβρ και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Πηγή: cooklos.gr
Για περισσότερες συνταγές στην κατηγορία του pagenews.gr, εδώ.
Το σχόλιο σας