ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ιστορική πρόκριση στο Champions League

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ιστορική πρόκριση στο Champions League
Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ βρίσκεται για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς μας, Βλάνταν Μιλόγεβιτς και Μοχάμεντ Μπεν. Το χθεσινό... θαύμα στο... κατακόκκινο Σάλτσμπουργκ.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ιστορικές στιγμές ζουν στο Βελιγράδι, αφού ο Ερυθρός Αστέρας προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Οι Σέρβοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 από την Σάλτσμπουργκ, αλλά μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2, χάρη σε δύο γκολ του γνωστού μας από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, Μοχάμεντ Μπεν. Αρχικά, ο Μπεν μείωσε σε 2-1 στο 65’, ενώ στιγμές αργότερα ο Ντέγκενεκ έκανε το 2-2! Το ματς στη συνέχεια πήρε… φωτιά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και παρά τις προσπάθειές τους και τις κλασικές τους ευκαιρίες οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα τους έστελνε στους ομίλους, μένοντας για ακόμη μία φορά εκτός…

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=N24ZX67izsk

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπήκαν μέσα οι φίλαθλοι

Στο γήπεδο της Σάλτσμπουργκ βρέθηκαν περίπου 10.000 Σέρβοι, οι οποίοι έκαναν… κατάληψη. Η δίψα τους, εκτός από το γεγονός πως προερχόταν από την φιλοδοξία της πρόκρισης για πρώτη φορά στους ομίλους, έγινε ακόμα μεγαλύτερη μιας και στο πρώτο ματς ο Ερυθρός Αστέρας ήταν τιμωρημένος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κόσμος στο γήπεδό του.

Και είναι πιθανό οι Σέρβοι να δεχτούν και νέα τιμωρία μετά τα χθεσινά γεγονότα. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τη Σάλτσμπουργκ, αρκετοί οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές την τεράστια επιτυχία.

Ήρωας ο Μπεν

Ήρωας για την ομάδα της Σερβίας ο γνωστός μας από τη θητεία του στην Ελλάδα, Μοχάμεντ Μπεν. Ο επιθετικός από τις Κομόρες που πήρε μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και με τα δύο γκολ που σημείωσε έστειλε τους Σέρβους στον έβδομο ουρανό.

Ο Μπεν εισήχθη το 2000, σε ηλικία 11 ετών στις ακαδημίες της ΖΣ Σαιν-Πιερουάζ ομάδα της Ρεϋνιόν. Στη Σαιν Πιερουάζ παρέμεινε για έξι ολόκληρα χρόνια και το 2006 μεταπήδησε στη Γαλλία για λογαριασμό της Χάβρης.

Την πρώτη του σεζόν στη γαλλική ομάδα αγωνιζόταν στις ρεζέρβες ωστόσο ένα χρόνο αργότερα προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα και αγωνίστηκε στη Λιγκ 2, τη δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου της Γαλλίας.

Το 2008, ο Μπεν δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο στη Βαν, ωστόσο το 2009 αποκτήθηκε από την ομάδα με κανονική μεταγραφή. Στη Βαν ΟΚ παρέμεινε μέχρι το 2013 έχοντας καταφέρει να πετύχει 55 γκολ σε σύνολο 120 εμφανίσεων.

Κατά τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού του 2013, ο Μπεν ταξίδεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Βέροιας, με την οποία υπέγραψε διετές επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας. Στην ομάδα της Βέροιας παρέμεινε για δύο χρόνια πετυχαίνοντας συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα 25 γκολ.

Τον Ιανουάριο του 2015, ο Μπεν ήρθε σε συμφωνία με τον πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό, στον οποίο ενσωματώθηκε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Ο Μπεν στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος καθώς λίγο πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, έπαθε ρήξη χιαστών και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μήνες. Αποτέλεσμα εικόνας για Μπεν ολυμπιακος

Διεθνείς συμμετοχές

Ο Μπεν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Εθνική Κομορών στις 5 Μαρτίου 2014 στον φιλικό αγώνα της χώρας του με αντίπαλο τη Μπουρκίνα Φάσο.

Μέχρι σήμερα, ο Μπεν έχει πραγματοποιήσει με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας του επτά συμμετοχές, ενώ έχει καταφέρει να πετύχει και πέντε γκολ.

Προπονητής ο Βλάνταν Μιλογέβιτς

Πρωτεργάτης της μεγάλης επιτυχίας του Ερυθρού Αστέρα, ο επίσης γνωστός μας, Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο Σέρβος έχει κλείσει ένα χρόνο στην ομάδα του Βελιγραδίου και ήδη έχει κάνει άπαντες να πίνουν νερό στο όνομά του. Πρωταθλητής στην πρώτη του σεζόν και ο άνθρωπος που οδηγεί πλέον τον Ερυθρό Αστέρα στους ομίλους του Champions League. Αποτέλεσμα εικόνας για βλάνταν μιλόγεβιτς ερυθρος αστερας

Ένας προπονητής που έχει εργαστεί στην Ελλάδα στον Πανιώνιο, κάνοντας μια ξέφρενη πορεία μαζί του και αναδεικνύοντας – μεταξύ άλλων – και τον Μοχάμεντ Μπεν, όταν τον είχε πάρει δανεικό από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Μπεν αποτελούσε την πρώτη μεταγραφική του προτεραιότητα όταν ανέλαβε τα ηνία του Ερυθρού Αστέρα.

Το όνομα του Μιλόγεβιτς είχε ακουστεί πρόσφατα και για τον πάγκο του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους πάντως να διαψεύδουν το θέμα, ενώ τον Μάιο που πέρασε η διοίκηση του Αστέρα προχώρησε σε ανανέωση του συμβολαίου του, αυξάνοντας τις αποδοχές του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play