Τριγλυκερίδια: Αυτές είναι οι τροφές που τα μειώνουν
Με τον όρο «τριγλυκερίδια» εννοούνται οι εστέρες της γλυκερόλης (γλυκερίνης) με λιπαρά οξέα.
Μια απλή αιματολογική εξέταση μπορεί να μας δείξει εάν τα τριγλυκερίδια στο αίμα μας βρίσκονται μέσα στα όρια του φυσιολογικού.
- φυσιολογικά: κάτω από 150 mg/dL ή κάτω από 1,7 mmol/L
- οριακά: 150 έως 199 mg/dL ή 1,8 με 2,2 mmol/L
- υψηλά: 200 έως 499 mg/dL ή 2,3 έως 5,6 mmol/L
- πολύ υψηλά: 500 mg/dL και πάνω ή 5,7 mmol/L και πάνω
Οι τροφές που μειώνουν
- Δημητριακά ολικής αλέσεως: Τα ολικής αλέσεως ψωμιά, ζυμαρικά, δημητριακά, το καστανό ρύζι, το ρύζι basmati είναι τρόφιμα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.
- Φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικές πηγές βιταμινών C, Ε και Α, β-καροτένιο, άλλες βιταμίνες, φυτικές ίνες, και μερικά μέταλλα και βοηθούν στη μείωση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.
- Γαλακτοκομικά προϊόντα: Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν σημαντικές πηγές πρωτεϊνών, ασβεστίου, φωσφόρου και βιταμίνης D.
- Το άπαχο κρέας και πουλερικά: Μπορείτε να φάτε δύο με τρεις φορές την βδομάδα άπαχο κρέας και πουλερικά. Το άπαχο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, περιέχει ένα πολύ απορροφήσιμο σίδηρο, και είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου και βιταμίνης Β12. Το κοτόπουλο και η γαλοπούλα είναι καλές πηγές άπαχης πρωτεΐνης και σε κάποιο βαθμό, σίδηρου.
- Τα λιπαρά ψάρια: Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών είναι ευεργετική για την καρδιά σας, δεδομένου ότι και αυτά είναι πολύ πλούσια σε ωμέγα-3.
Το σχόλιο σας