Πώς να βρείτε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Πώς να βρείτε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε και να διατηρήσετε την ισορροπία αυτή.

Πώς να βρείτε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Πάντα υπάρχουν οι εργασιομανείς που ανήκουν στην κατηγορία «ζω και υπάρχω για να εργάζομαι».

Ωστόσο στα χρόνια της κρίσης θα διαπιστώσαμε όλοι μας πως όσο και αν εργαζόμαστε σκληρά, όσες γνώσεις και να έχουμε, όσο και να παθιαζόμαστε με το αντικείμενο της δουλειάς μας η προσπάθειά μας και το αποτέλεσμα δεν εκτιμάται στην πραγματική του διάσταση ούτε οικονομικά αλλά ούτε και αντισταθμιστικά.

Επειδή, λοιπόν, η ζωή είναι πολύ μικρή και το όνειρο της καριέρας με το Filofax, την πένα Mont Blanc και τις γόβες Louboutin έχει πεθάνει για τους περισσοτέρους από μας ίσως θα πρέπει να κάνουμε μια μεταστροφή και να δούμε τη ζωή και τις προτεραιότητές της με άλλο μάτι.

Άλλωστε, τα ψυχολογικά μας κενά δεν είναι υγιές να τα καλύπτουμε με ατέλειωτες ώρες εργασίας, συμβιβασμούς χωρίς νόημα αφήνοντας ξεχασμένους τους εαυτούς μας, την οικογένειά μας, την κοινωνική μας ζωή και τα ενδιαφέροντά μας.

Πιστέψτε με κανένας δε θα σάς χρήσει στέλεχος-υπάλληλο-συνεργάτη της χρονιάς, επί της ουσίας και όπως εσείς ονειρεύεστε.

Όλοι είμαστε αναλώσιμοι ενώ εμείς είναι κρίμα να χανόμαστε σε πράγματα που στερούν τη δικής μας ισορροπία.

Δείτε πώς μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία αυτή –Tips:

1. Ανακαλύψτε τις πραγματικές σας ανάγκες και αφού τις ιεραρχήσετε επικοινωνήστε τες: Ίσως ξεβολευτείτε εσείς και οι γύρω σας με την αναθεώρηση των αναγκών σας. Όμως, πιστέψτε με αξίζει τον κόπο ο επαναπροσδιορισμός. Αφήστε δε πως έτσι μάς σέβονται περισσότερο οι συνεργάτες και οι δικοί μας άνθρωποι. Θυμηθείτε πως κανείς δεν έχει μαντικές ιδιότητες και όλοι βολεύονται με ανθρώπους που υπερβαίνουν εαυτόν.

2. Έχετε συνέπεια στις αποφάσεις σας: Είναι αναγκαίο να κρατάτε μια σταθερή συμπεριφορά και μια συνέπεια στα προγράμματά σας. Έτσι, δεν περνάτε λανθασμένα και αντιφατικά μηνύματα.

3. Μην εξαντλείστε ψυχικά και σωματικά: Ο εαυτός μας πρέπει να είναι θωρακισμένος με ενέργεια και υγεία. Αυτό σημαίνει πως είναι σημαντικό να βάλετε μια ρουτίνα στη ζωή σας. Είναι σημαντικό να ξέρετε πως εργάζεστε 8-10 ώρες και όχι παραπάνω ώστε να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

4. Μην παίρνετε δουλειά για το σπίτι ή τις διακοπές σας: Εκτός αν είστε μεγαλοστέλεχος ή επιχειρηματίας. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς μην είστε συνεχώς διαθέσιμοι αλλά κρατήστε ένα ωράριο μιας ώρας που μπορούν όσοι σας χρειάζονται να επικοινωνήσουν μαζί σας.

5. Αφιερώστε χρόνο για την οικογένεια σας, όπως ακριβώς αφιερώνεστε όλη την υπόλοιπη ημέρα στη δουλειά σας: Κανένας δεν μπορεί να σάς στερήσει την αγάπη και την ενέργεια που εισπράττετε από την οικογένειά σας. Άλλωστε η επιτυχία και η ολοκλήρωση προέρχεται μέσα από ευτυχισμένες στιγμές που φορτίζουν τις εσωτερικές μας μπαταρίες.

6. Μιλήστε για ό,τι σας απασχολεί: Αν οι δικοί σας άνθρωποι έχουν γνώση του τί σας συμβαίνει έχουν περισσότερη κατανόηση και η συμπαράσταση δε θα αργήσει να έρθει.

7. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και μην απογοητεύεστε αν δεν υλοποιούνται πάντα: Το ταξίδι έχει σημασία και η προσπάθεια.

8.Δείξτε και ζητήστε κατανόηση: Κανείς δεν είναι ρομπότ. Όλοι έχουμε συναισθήματα, προβλήματα, τις καλές και τις κακές μας στιγμές. Αυτό το διάστημα θα πρέπει να είστε υπομονετικοί και να μην ξεσπάστε σε άλλους. Αντίστοιχα, ζητήστε και απ’ το κοντινό σας περιβάλλον να επιδείξει υπομονή και κατανόηση μέχρι να ολοκληρώσετε τους στόχους σας.

9. Πάρτε τη ζωή και τις ευκαιρίες στα χέρια σας και αλλάξτε τους τα «φώτα»: Εμείς δημιουργούμε τις ευκαιρίες. Εμείς οφείλουμε να προσπαθούμε. Εμείς αγαπάμε και νοιαζόμαστε πραγματικά για τον εαυτό μας. Ουδείς άλλος. Αναλάβετε δράση όσο είναι νωρίς, αναγνωρίστε τί είναι αυτό που σάς πιέζει και ψάξτε ενεργά για λύσεις.

10. Αξιοποιήστε τα social media και την τεχνολογία για να δικτυωθείτε: Αναζητήστε μια νέα εργασία, αν δεν είστε ικανοποιημένοι, ανταλλάξτε απόψεις και γενικώς αδράξτε την ευκαιρία να κάνετε επαφές με ανθρώπους «κλειδιά».

11. Μάθετε τη λέξη «όχι» και βάλτε «κόκκινες γραμμές»: Θα δείτε πόσο απελευθερωτικό είναι και πόσο οι γύρω σας θα σάς σέβονται περισσότερο.

12. Κάντε φίλους στη δουλειά σας προκειμένου να έχετε συμμάχους: Είναι πιο ευχάριστες έτσι οι ώρες της δουλειάς και βέβαια μια χαλαρή κουβέντα στο διάλειμμα πάντα αποφορτίζει.

Μην ξεχνάτε πως η ευτυχία είναι στιγμές που έρχονται ξαφνικά και φεύγουν γρήγορα. Οι ισορροπημένοι άνθρωποι που έχουν μια ρουτίνα και ένα πρόγραμμα είναι πιο ευτυχισμένοι. Αν είστε μόνοι αφιερώστε κάποιες ώρες το μήνα για την αναζήτηση μιας συντροφιάς. Αν δε βλέπετε τους φίλους σας κανονίστε 2 σαββατοκύριακα το μήνα για κουβέντα, βόλτες κλπ. Αν τα παιδιά σας γκρινιάζουν γιατί δε σάς χαίρονται όσο θέλετε κανονίστε μια δραστηριότητα μαζί τους. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Η γυμναστική, μια βόλτα με τα πόδια, ένα spa με την έφηβη κόρη σας…

Κλείνοντας να θυμίσω στον εαυτό μου και σε σας πως δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δε θέλω να προσπαθήσω και να αλλάξω συνήθειες!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play