Η συνταγή της ημέρας: Φασολάκια λαδερά με θρούμπι
Η συνταγή της ημέρας: Φασολάκια λαδερά με θρούμπι.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φασολάκια
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
- 2 κλαδάκια θρούμπι
- 1 φλιτζ. νερό (βραστό)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες στο πλάι και κόβουμε τις άκρες. Τα πλένουμε καλά.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λάδι όλα. Περίπου για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακινούμε την κατσαρόλα.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
- Προσθέτουμε το θρούμπι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό το φαγητό.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας