Η συνταγή της ημέρας: Φασολάκια λαδερά με θρούμπι

Η συνταγή της ημέρας: Φασολάκια λαδερά με θρούμπι
"Μυρίζει" καλοκαίρι η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Φασολάκια λαδερά με θρούμπι.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
  • 2 κλαδάκια θρούμπι
  • 1 φλιτζ. νερό (βραστό)
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες στο πλάι και κόβουμε τις άκρες. Τα πλένουμε καλά.
  • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λάδι όλα. Περίπου για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακινούμε την κατσαρόλα.
  • Από την ώρα που θα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
  • Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
  • Προσθέτουμε το θρούμπι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό το φαγητό.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play