Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι σε κόκκινη σάλτσα πάπρικας με κάπαρη κι ελιές

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι σε κόκκινη σάλτσα πάπρικας με κάπαρη κι ελιές
Απολαυστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Ριγκατόνι σε κόκκινη σάλτσα πάπρικας με κάπαρη κι ελιές.

Υλικά και διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. ριγκατόνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ
  • 1 φλιτζ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.γ. κάπαρη πλυμένη
  • ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • ½ κ.γ. πιπέρι

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Ρίχνουμε τις ελιές, την κάπαρη, την πάπρικα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play