Ευρωζώνη: Υποτονική η ανάπτυξη στον τομέα μεταποίησης τον Ιούλιο

Ευρωζώνη: Υποτονική η ανάπτυξη στον τομέα μεταποίησης τον Ιούλιο
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέας της Ευρωζώνης παρέμεινε υποτονική.

Υποτονική παρέμεινε τον Ιούλιο η ανάπτυξη του τομέα μεταποίησης της ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα, καθώς οι ανησυχίες για τις εντάσεις στο εμπόριο, τους δασμούς και τις αυξανόμενες τιμές συγκράτησαν την όποια αισιοδοξία.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Markit για την ευρωζώνη, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, αυξήθηκε μόλις στις 55,1 μονάδες από το χαμηλό 18 μηνών του Ιουνίου των 54,9 μονάδων. Η τιμή ήταν αμετάβλητη σε σχέση με την αρχική εκτίμηση και διαμορφώθηκε πάνω το όριο των 50 μονάδων που υποδηλώνει ανάπτυξη.

Ο δείκτης παραγωγής σημείωσε άνοδο στις 54,4 μονάδες από τις 54,2 του Ιουνίου, που ήταν η χαμηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο του 2016.

«Μια οριακή άνοδος στον PMI δεν αποτελεί ιδιαίτερο λόγο για επευφημίες δεδομένου ότι είναι η δεύτερη ασθενέστερη τιμή εδώ και πάνω από ενάμισι έτος. Ίσως έλθουν χειρότερα», σχολίασε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην IHS Markit. «Η ξεκάθαρη επίπτωση είναι ότι οι κατασκευαστές ίσως αναγκαστούν να προσαρμόσουν προς τα κάτω την παραγωγή τους επόμενους μήνες εκτός κι αν ενισχυθεί η ζήτηση».

Ωστόσο, ο δείκτης PMI για τις νέες παραγγελίες διατηρήθηκε τον Ιούλιο στο επίπεδο του Ιουνίου, που ήταν το χαμηλότερο των τελευταίων 22 μηνών, σύμφωνα με την έρευνα, δημιουργώντας περιορισμένη αισιοδοξία. Ο δείκτης μελλοντικής παραγωγής διαμορφώθηκε στις 62,4 μονάδες από τις 60,7 του Ιουνίου, αποτελώντας, ωστόσο, μια από τις χαμηλότερες τιμές των δύο τελευταίων ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play