Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό φουντούκι (nocciola gelato)

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό φουντούκι (nocciola gelato)
Η συνταγή της ημέρας θα σας ενθουσιάσει.

Η συνταγή της ημέρας: Παγωτό φουντούκι (nocciola gelato)

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας:

Υλικά συνταγής

500ml γάλα φρέσκο

200ml κρέμα γάλακτος

150γρ. ζάχαρη

150γρ. φουντούκια

2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού (προαιρετικά)

2 κρόκοι αυγών

Διαδικασία συνταγής

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 100γρ. ζάχαρης ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα. Δεν θέλουμε να βράσουν αλλά να ζεσταθούν.

Παράλληλα σε τηγανάκι καβουρδίζουμε τα φουντούκια και έπειτα τα περνάμε από μούλτι.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος-κρέμας γάλακτος σε κλωστή. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην κόψει το αυγό. Όταν προσθέσουμε στα αυγά τουλάχιστον τρεις κουτάλες από το γάλα και το μείγμα με τα αυγά έχει έρθει σε θερμοκρασία ίδια με αυτήν του γάλακτος στην κατσαρόλα τότε μεταφέρουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύουμε με σύρμα διαρκώς ενώ έχουμε την κατσαρόλα σε σιγανή θερμοκρασία. Η διαδικασία αυτή θα μας πάρει περίπου 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Δουλεύουμε το παγωτό στην παγωτομηχανή για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play