Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές πατάτες με πάπρικα
Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές πατάτες με πάπρικα.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό πατάτες μικρές σε μέγεθος
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση)
- 1 κ.σ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά
- ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. κόλιανδρος
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά με σύρμα τις πατάτες για να έχουν λίγη από την φλούδα τους.
- Τις κόβουμε στο ίδιο μεγέθος, κατα προτίμηση κυδωνάτες ή μεγάλους κύβους.
- Παράλληλα βάζουμε νερό σε κατσαρόλα να βράσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200οC.
- Μόλις πάρει βράση το νερό αλατίζουμε ελαφρώς, προσθέτουμε το κόλιανδρο και βάζουμε μέσα τις πατάτες.
- Τις βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και τις στραγγίζουμε.
- Να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Τις σουρώνουμε.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν.
- Ανακατεύουμε καλά και τις στρώνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Ταιριάζουν υπέροχα με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο ή μουσταρδομαγιονέζα με αγγουράκι τουρσί.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας