Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σως λεμονιού

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σως λεμονιού
Παραδοσιακή με μία διαφορετική νότα η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σως λεμονιού.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνοπότηρο γάλα
  • ¼ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
  • ½ κοφτό κ.γ. πιπέρι

για τη σως

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά.
  • Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  • Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα κεφτεδάκια μας.
  • Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
  • Ετοιμάζουμε της σως. Χτυπάμε σε σέικερ ή με σύρμα όλα τα υλικά μαζί έως ότου ομογεννοποιηθούν.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σως.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play