Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σως λεμονιού
Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια με σως λεμονιού.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
για τα κεφτεδάκια
- 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος και 500γρ. κιμάς χοιρινός)
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 σφηνοπότηρο γάλα
- ¼ φλιτζ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
- ½ κοφτό κ.γ. πιπέρι
για τη σως
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα τον κιμά.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα κεφτεδάκια μας.
- Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.
- Ετοιμάζουμε της σως. Χτυπάμε σε σέικερ ή με σύρμα όλα τα υλικά μαζί έως ότου ομογεννοποιηθούν.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σως.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας