Η συνταγή της ημέρας: Φάβα
Η συνταγή της ημέρας: Φάβα
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 500γρ. φάβα
- 4 κρεμμύδια
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1500ml. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
για το σερβίρισμα
- ½ κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
- λίγο μαϊντανό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία συνταγής
- Μουλιάζουμε για 30 λεπτά τη φάβα σε κρύο νερό. Πετάμε το νερό και ξεπλένουμε την φάβα.
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η φάβα, ανάλογα με το πόσο βραστερή είναι.
- Ξαφρίζουμε τους αφρούς που βγάζει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος.
- Μόλις μαλακώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την κάνουμε κρέμα με τη βοήθεια ενός ραβδομίξερ ή περνώντας την λίγη-λίγη από μούλτι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέσα στη φάβα και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις τρίβουμε με αλάτι και ξύδι.
- Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε βάζοντας στο κέντρο της φάβας κρεμμύδι με μαϊντανό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr
Το σχόλιο σας