Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανομπουρεκάκια με τυρί και λουκάνικο
Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανομπουρεκάκια με τυρί και λουκάνικο.
Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.
Υλικά συνταγής
- 2 μελιτζάνες
- 100γρ. φέτα
- 1-2 λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης
- ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ..σ. πάστα πιπεριάς
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος.
- Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε μια φορά τις μελιτζάνες.
- Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα κομμάτι τυρί και τα στρώνουμε σε πυρεξάκι.
- Κόβουμε σε φέτες το λουκάνικο και απλώνουμε ανάμεσα στα μπουρεκάκια.
- Κόβουμε και μερικά μικρά κομμάτια τυρί.
- Ανακατεύουμε τον χυμό ντομάτας με την πάστα πιπεριάς, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα μπουρεκάκια.
- Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα του φούρνου στους 180οC.
- Σερβίρουμε ζεστό προς χλιαρό.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr
Το σχόλιο σας