Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανομπουρεκάκια με τυρί και λουκάνικο

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανομπουρεκάκια με τυρί και λουκάνικο
Γευστική η συνταγή της ημέρας.

Η συνταγή της ημέρας: Μελιτζανομπουρεκάκια με τυρί και λουκάνικο.

Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες
  • 100γρ. φέτα
  • 1-2 λουκάνικα τύπου φρανκφούρτης
  • ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ..σ. πάστα πιπεριάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες μελιτζάνας, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  • Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε μια φορά τις μελιτζάνες.
  • Μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο, τυλίγουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα κομμάτι τυρί και τα στρώνουμε σε πυρεξάκι.
  • Κόβουμε σε φέτες το λουκάνικο και απλώνουμε ανάμεσα στα μπουρεκάκια.
  • Κόβουμε και μερικά μικρά κομμάτια τυρί.
  • Ανακατεύουμε τον χυμό ντομάτας με την πάστα πιπεριάς, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε τα μπουρεκάκια.
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα του φούρνου στους 180οC.
  • Σερβίρουμε ζεστό προς χλιαρό.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play