Η συνταγή της ημέρας: Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια
Η συνταγή της ημέρας: Φιλετάκια κοτόπουλου με μανιτάρια.
Υλικά και διαδικασία για να ετοιμάσετε τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου (6 τμχ.)
- 250γρ. λευκά μανιτάρια
- 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 αραβικές πιτούλες
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.γ. γεμάτα κάρυ
- ½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 100ml λευκό κρασί
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 50ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα φιλέτα μας και τα κόβουμε σε λωρίδες του 1 εκ.
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε τη μουστάρδα, 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το κάρυ, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα τα φιλετάκια μας, ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα και κάνουμε ένα «μαζάζ».
- Κλείνουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά.
- Βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια μας στα 4 ή στα 6, ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι μας 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμα ζουμερά.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε τα φιλετάκια μας σε δύο δόσεις, για να μη «φορτώσουμε» πολύ το τηγάνι μας και όταν πάρουν χρώμα τα αποσύρουμε.
- Έχοντας το τηγάνι μας πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε 100ml λευκό κρασί και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να αφαιρέσουμε τα γλάσα από το ψήσιμο του κοτόπουλου.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φιλετάκια, τα μανιτάρια, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα βαλσαμικού, το κορν φλάουρ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελαφρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να «σταθεί» 5 λεπτά.
- Σε σχαροτήγανο, σε δυνατή φωτιά, ψήνουμε τις πίτες μας ελαφρώς λαδωμένες. Κόβουμε τις πίτες μας, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ακόμα μαϊντανό και από πάνω τα φιλετάκια μας. Σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας