Λέσβος: Ξεκινά το 10ο διεθνές θερινό σχολείο γεωπάρκων

Λέσβος: Ξεκινά το 10ο διεθνές θερινό σχολείο γεωπάρκων
Το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 17 Ιουνίου 2018

Με εκπροσώπους από 25 χώρες ξεκινάει σήμερα 7 Ιουνίου το 10ο διεθνές θερινό σχολείο γεωπάρκων «Παγκόσμια Γεωπάρκα  UNESCO και διαχείριση της γεωλογικής κληρονομιάς». Συνδιοργανωτές της σημαντικότερης αυτής δράσης κατάρτισης στελεχών του διεθνούς προγράμματος «UNESCO Global Geoparks», το τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

Το 10ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 17 Ιουνίου 2018 με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

Η εκδήλωση έναρξης του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου στις 6.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ηχοράματος του Δημήτρη Ταλιάνη «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO».

Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων αλλά και καθηγητές από το εξωτερικό, διακεκριμένοι επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα και ειδικοί επιστήμονες από την UNESCO.

Παράλληλα με τις διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λέσβο με στόχο τη γνωριμία των συμμετεχόντων με το φυσικό περιβάλλον, τα γεωλογικά μνημεία, τους οικότοπους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τα μοναστήρια, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

«Η διοργάνωση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων στη Λέσβο θα συμβάλει στην προβολή της Λέσβου στο εξωτερικό ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα ώστε τα θέματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο επιστημονικής δραστηριότητας στο χώρο του Αιγαίου, με σημαντική αναπτυξιακή διάσταση» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play