Τι λένε οι επιχειρήσεις για το μέλλον τους στην Ελλάδα

Τι λένε οι επιχειρήσεις για το μέλλον τους στην Ελλάδα
Συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας τους οι οικονομικοί διευθυντές στην Ελλάδα.

Την αισιοδοξία τους αναφορικά με τις μελλοντικές προοπτικές για την εταιρεία τους εκφράζουν οι οικονομικοί διευθυντές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρά το ευρύτερο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην αγορά, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte European CFO Survey-Spring 2018, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.652 CFOs από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, 47% των CFOs στην Ελλάδα δηλώνει αισιόδοξο για τις προοπτικές της εταιρείας τους και της οικονομίας σε ευρύτερο πλαίσιο, ποσοστό μεγαλύτερο κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο των οικονομικών διευθυντών από το σύνολο των χωρών της Ευρώπης.

Σημειώνεται, πως το θετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα, έχει αντιστραφεί σε σχέση με πέρυσι, όπου το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν 27%.

Παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία που εκφράζει η αγορά για το μέλλον, τα επίπεδα αβεβαιότητας παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, αναδεικνύοντας την έλλειψη σταθερού περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, 83% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα δήλωσε πως το μέλλον παραμένει αβέβαιο, ένα αίσθημα που συναντάται και στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών (52%), με το ποσοστό να παρουσιάζεται ακόμα μεγαλύτερο για τους CFOs εταιρειών που δραστηριοποιούνται εκτός Ευρωζώνης (57%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

CNBC: Γιατί η Ελλάδα δεν ανησυχεί για το ΔΝΤ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play