Τροφές που βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα γερνάει και οι λειτουργίες σταδιακά φθίνουν.
Μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου εάν προσθέσετε «έξυπνες» τροφές και ποτά στην καθημερινότητά σας.
Οι τροφές που τονώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου είναι:
Ζάχαρη: Είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο, όχι όμως η επιτραπέζια ζάχαρη, αλλά η γλυκόζη, την οποία το σώμα παίρνει από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες των τροφών. Αυτός είναι ο λόγος που ένα ποτήρι χυμού πορτοκαλιού ή άλλων φρούτων μπορεί να τονώσει προσωρινά τη μνήμη και τη σκέψη. Αποφεύγετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες που προκαλούν καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες.
Μύρτιλα: Έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύουν τον εγκέφαλο από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τις επιδράσεις νευροεκφυλιστικών ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η άνοια και η νόσος Alzheimer. Έχει φανεί επίσης ότι μια διατροφή πλούσια σε μύρτιλα, βελτιώνει τις ικανότητες μάθησης.
Καρύδια και σοκολάτα: Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι καλές πηγές της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, η οποία έχει φανεί σε μελέτες ότι συνδέεται με μικρότερη νοητική έκπτωση καθώς γερνάτε. Η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και περιέχει φυσικά διεγερτικά όπως η καφεΐνη, που ενισχύουν τη συγκέντρωση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρόποι για να ενισχύσετε την απορρόφηση σιδήρου
Το σχόλιο σας