Η συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα
Η συνταγή της ημέρας στο www.pagenews.gr
Σήμερα ετοιμάζουμε κεφτεδάκια τηγανητά με σάλτσα.
Υλικά για τη συνταγή της ημέρας
για τα κεφτεδάκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη ή 2 φέτες μεγάλες ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα) μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.σ. κοφτό πιπέρι
για τη σάλτσα
- 2 ποτήρια χυμό από ντομάτα φρέσκια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το τηγάνισμα των κεφτέδων
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι μας το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μας και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε τα κεφτεδάκια μας από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Κρατάμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίσαμε τα κεφτεδάκια.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο τηγάνι μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα μας ζεστά.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr
Το σχόλιο σας