Η συνταγή της ημέρας: Χορτόπιτα μυρωδάτη
Η συνταγή της ημέρας: Χορτόπιτα, για να ξεκινήσει όμορφα και μυρωδάτα η εβδομάδα μας.
Υλικά συνταγής
ζύμη για χωριάτικα φύλλα ή 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα εμπορίου½ κιλό σπανάκι½ κιλό σέσκουλα2 πράσα ψιλοκομμένα2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο½ φλιτζ. ελαιόλαδο50-80γρ. βούτυρο1 πρέζα μοσχοκάρυδοαλάτιπιπέρι
Διαδικασία συνταγής
-Αν φτιάχνουμε φύλλα φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Αν χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο ξεκινάμε με την γέμιση.-Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), την πιπεριά και το πράσο για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα πλυμένα και καθαρισμένα.-Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε για μερικά λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι.-Συνεχίζουμε τη διαδικασία για την πίτα. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί με βούτυρο.-Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το «τσαλακώσουμε».-Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.-Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με βούτυρο καλά και τις άκρες και κλείνουμε περιμετρικά την πίτα. Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει η πίτα. Την βγάζουμε από τι φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στην σχετική κατηγορία του pagenews
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας