Η συνταγή της Ημέρας: Χοιρινό στη γάστρα
Το χοιρινό στη γάστρα είναι μια συνταγή που θα πείσει ακόμα κι εκείνους που δεν τρώνε κρέας να δοκιμάσουν.
Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες(από μπούτι ή ωμοπλάτη)
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τοποθετούμε το φαγητό σε γάστρα.
Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2 – 2 ½ ώρες.
Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στη γάστρα.
πηγή: Cooklos.gr
Το σχόλιο σας