Καλύτερος και Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ, 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Καλύτερος και Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ, 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Κυρίαρχος του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ και δίκαια τροπαιούχος. Ο Βιεϊρίνια με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 65' άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πέλκας στο 61' έπειτα από υπέροχη ενέργεια του Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Κρατούσε μόνος του την ΑΕΚ ο Μπάρκας, που έπιασε και πέναλτι.

Καλύτερος, περισσότερο έτοιμος, κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια Κυπελλούχος Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα με μοναδικό στόχο να γυρίσει στη Θεσσαλονίκη με το Κύπελλο και τα κατάφερε, επικρατώντας με επιβλητικό τρόπο της ΑΕΚ, η οποία είχε σε τρομερή μέρα τον Μπάρκα, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει μόνος του τους αντιπάλους του.

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα μπήκε πιο δυνατά και στο πρώτο μέρος έχασε δύο τετ α τετ με τον Μπίσεσβαρ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ωστόσο ήταν στο πέναλτι που κέρδισε ο Μπίσεσβαρ από τον Μπακάκη, με τον Μπάρκα να πιάνει την εκτέλεση του Πρίγιοβιτς και να κρατάει το μηδέν. Απέναντι στις πολλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ είχε μία φάση με σουτ του Αραούχο που έφυγε άουτ.

Και στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η εικόνα του ματς. Η ΑΕΚ έπαιζε παθητικά, την ώρα που ο Λουτσέσκου… φόρτωνε τη μεσοεπιθετική του γραμμή και έψαχνε το γκολ. Και το βρήκε με μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 65′, με τον Μπάρκα τούτη τη φορά να μην μπορεί να αντιδράσει.

Μαουρίσιο και Βράνιες είδαν τον δρόμο για τα αποδυτήρια αφού αποβλήθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ πίεσε και είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Αραούχο στο 89′ για να ισοφαρίσει, αλλά την ίδια ώρα άφηνε πολλούς χώρους κενούς πίσω. Και σε μία από τις αντεπιθέσεις, στο 91′, ο Πρίγιοβιτς μπήκε από τα αριστερά, έδωσε πάσα πάρε – βάλε στον Πέλκα που με πλασέ από τη μικρή περιοχή σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο του να στήνει… πάρτι στις εξέδρες.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (67’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Τζάλμα Κάμπος (51’ Μακ), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (74’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play