Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα μελιτζάνας και βασιλικό
Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα μελιτζάνας και βασιλικό.
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά500γρ. σπαγγέτι Νο10 (ένα πακέτο)νερό (5L για το βράσιμο)50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
για τη σάλτσα500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες15 φύλλα βασιλικό φρέσκο1 ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο1 κ.γ. ζάχαρη1 κ.γ. αλάτι½ κ.γ. πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια δύο-τρία λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας.Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ½ ποτήρι από το νερό τους 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο (να είναι αλ ντέντε).Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και τις στραγγίζουμε.Σοτάρουμε σε ⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.Σ ένα τηγάνι βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που έχουμε κρατήσει στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τις μελιτζάνες και τα φύλλα βασιλικού.
Πηγή: cooklos.gr
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr
Το σχόλιο σας