Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου – Τα οφέλη για την υγεία
Το σκόρδο είναι μέλος της οικογένειας των φυτών allium, μαζί με τα κρεμμύδια, τα πράσα και το σχοινόπρασο, τα οποία απορροφούν θειικό άλας από το έδαφος.
Συνήθως το αποφεύγουμε λόγω της δυσάρεστης οσμής που αφήνει. Ωστόσο χρησιμοποιείται αρκετά στα φαγητά, ενώ οι πιο… τολμηροί το τρώνε σκέτο και όπως φαίνεται καλά κάνουν. Ο λόγος είναι ότι το σκόρδο έχει απίστευτα πολλά οφέλη για την υγεία.
Μια μελέτη διαπίστωσε πως μπορεί να βοηθήσει στην περικοπή του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.
Συγκεκριμένα ο Δρ. Ρόους και οι συνάδελφοί του, παραδέχθηκαν πως εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο ως προς το ποια μέθοδος κατανάλωσης σκόρδου είναι η πιο ευεργετική. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν ακόμη να παρέχουν αξιόπιστες αποδείξεις σχετικά με το αν το μάσημα μιας σκελίδας σκόρδου θα προσφέρει περισσότερα οφέλη από την κατανάλωση μιας φέτας σκορδόψωμου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς να διορθώσεις τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ύπνου με επιστημονικό τρόπο
Προβλήματα αϋπνίας: Τρόποι να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας
Το σχόλιο σας