Υπέρταση: Ποιες τροφές δεν πρέπει να τρώτε
Η υπέρταση, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο, το εγκεφαλικό επεισόδιο, την καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και για προβλήματα όρασης. Για να μειώσει κανείς την πίεση κάτω από όριο των 140/90 mmHg είναι πάρα πολύ βασικό να προσέξει το διατροφολόγιό του.
Οι τροφές που απαγορεύονται όταν έχει κανείς υψηλή αρτηριακή πίεση:
-Κόκκινο κρέας: Το κόκκινο κρέας είναι βασική πηγή κορεσμένων λιπαρών, τα οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνουν στη διατροφή τους οι υπερτασικοί. Άλλες πηγές κορεσμένων λιπαρών είναι η πέτσα από το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά και το βούτυρο.
-Αλάτι: Το αλάτι βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε συσκευασμένα τρόφιμα και αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες εγκεφφαλικών και καρδιακών επεισοδίων.
-Γλυκά: Καθώς η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης επιβαρύνει και το καρδιαγγειακό σύστημα.
-Αλκοόλ: Η κατάχρησή του προκαλεί ή και επιδεινώνει την υπέρταση. Επίσης, το αλκοόλ εξουδετερώνει τη δράση των αντιυπερτασικών φαρμάκων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοβαρή καταγγελία του ΠΦΣ για επικίνδυνο σκεύασμα μέσω ιστοσελίδας
Τρόμος από παμπάλαιο ιό "ξάδελφο" του HIV
Το σχόλιο σας