Wind: Λανσάρει συνδρομητική τηλεόραση μαζί με το Netflix
Την Τετάρτη (25/4) η Wind παρουσίασε «Τον νέο τρόπο να βλέπουμε τηλεόραση». Η παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε για πρώτη φορά στο πλήρως ανακαινισμένο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Η νέα τηλεοπτική πλατφόρμα της Wind, που ονομάζεται Wind Vision, έχει σύγχρονο, μικρό και κομψό εξοπλισμό και πλούσιο πρόγραμμα. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως είναι η πρώτη ελληνική τηλεοπτική υπηρεσία που έχει ενσωματωμένη την πλατφόρμα του Netflix. Μάλιστα, είναι η πρώτη Android tv, έχει νέο εύχρηστο περιβάλλον πλοήγησης και ο χρήστης μπορεί να κάνει catch-up μέχρι και επτά μέρες πίσω.
Η νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για συνδρομητές σταθερής Wind. Διατίθεται σε δυο πακέτα, το family pack με 60 συνδρομητικά κανάλια και όλα τα κανάλια της Digea στα 9,90 ευρώ το μήνα και το full pack το οποίο θα περιλαμβάνει και τη συνεργασία με τα Nova Sport στα 24,90 ευρώ το μήνα.
Το Netflix προσφέρεται από την πλατφόρμα, αλλά η συνδρομή πρέπει να πληρώνεται ανεξάρτητα από το πακέτο της κινητής τηλεφωνίας και internet. Ωστόσο με την εγγραφή στην υπηρεσία δίνεται δωρεάν συνδρομή 3 μήνες ενώ για τις συνδέσεις των 24,90 ευρώ δίνεται δωρεάν συνδρομή έξι μήνες.
Η πλατφόρμα έχει 60 κανάλια και χάρη στον υβριδικό αποκωδικοποιητή είναι διαθέσιμα και όλα τα κανάλια της Digea, ενώ είναι διαθέσιμες και πολλές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους. Για όσους συνδρομητές επιλέξουν το πακέτο των 24,90 έχουν πρόσβαση και σε όλο το περιεχόμενο του novasport.
Επιπλέον υπάρχει και δυνατότητα για πρόσθετο πακέτο με τέσσερα κανάλια ενηλίκων στα 9,90 ευρώ. Παρότι δεν υπάρχει εξατομικευμένο προφίλ για κάθε χρήστη, διατίθεται δυνατότητα γονικού ελέγχου.
Οι συνδρομητές με σύνδεση πάνω από 6 mbps έχουν πρόσβαση σε full high definition. Μάλιστα όλα αυτά γίνονται και μέσω κινητού τηλεφώνου με την εφαρμογή να είναι διαθέσιμη για Android και iOS.
Τη κίνηση της Wind να μπει στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νάσος Ζαρκαλής, ο οποίος χαρακτήρισε τη νέα υπηρεσία ως «επιστέγασμα της δεκαετούς προσπάθειας της εταιρείας για να επιτύχει δυο στόχους. Αρχικά έναν σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό πάροχο για τα δεδομένα, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και στη συνέχεια να κάνουμε την Wind ένα παράδειγμα υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας».
Η Wind, δεν ανήκει σε πολυεθνικούς παρόχους, αλλά είναι ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία και ο κ. Ζαρκαλής αναφερόμενος σε αυτό έκανε μια αναδρομή της πορείας της εταιρείας.
Όπως σημείωσε «η Wind μπήκε στην κρίση με υπέρογκα υψηλό δανεισμό, έντονο ανταγωνισμό από πολυεθνικούς παίκτες και δεν ζήτησε στήριξη από πολιτικούς χώρους, τράπεζες, ρυθμιστικούς παράγοντες και χωρίς να εναποθέσει τις ελπίδες της σε φαντασιακούς επενδυτές. Στηριχτήκαμε στις δυνάμεις των ανθρώπων μας και καταφέραμε, βασιζόμενοι σε αξίες όπως η επιμονή και η ακεραιότητα, να καταγράψουμε πάνω από 100 εκατ. ευρώ λειτουργικά κέρδη, να απασχολούμε πάνω από χίλιους εργαζόμενους και τρεις χιλιάδες ακόμη Έλληνες σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις από το τέλος του 2015 να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης με άνω από 20% αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας το 206-2017», ανέφερε.
«Το μοντέλο μάλιστα αλλάζει ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς αγορές σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία και παρατηρεί ότι το champions league υπάρχει σε όλους τους συνδρομητικους παρόχους κι ας είναι πανάκριβο», σημείωσε ο κ. Ζαρκαλής.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, σχετικά με τη Forthnet ότι δεν θα επιτραπούν μονοπωλιακές πολιτικές, ο κ. Ζαρκαλής απάντησε ότι η Wind θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν ισχυροί παίκτες οι οποίοι θα κάνουν επενδύσεις κι αυτό είναι και προς όφελος των καταναλωτών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας