Λαδένια Κιμώλου, η ελληνική πίτσα
Όποιος δεν έχει δοκιμάσει λαδένια Κιμώλου, δεν γνωρίζει τι σημαίνει ελληνική πίτσα. Η συνταγή απλή. Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά500γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (ή 10γρ. νωπή μαγιά)1 φλιτζάνι χλιαρό νερό2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα3 ντομάτες ώριμες, μέτριες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες1 φλιτζάνι ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε ½ κουταλιά γλυκού αλάτι, 4 κουταλιές σούπας λάδι και λίγο αλεύρι. Ζυμώνετε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. και τοποθετείτε στη μέση τη ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη με τις παλάμες, έτσι ώστε να απλωθεί και να γεμίσει το ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ντομάτες με τα κρεμμύδια, τρεις-τέσσερις κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και στρώνετε το μίγμα πάνω στη ζύμη.
Περιχύνετε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.
Το σχόλιο σας