Burritos με κοτόπουλο, εύκολα και γευστικά
Τα μεξικάνικα “τυλιχτά”, τα burritos είναι εύκολα και γρήγορα στην παρασκευή και κυρίως ευέλικτα στη γεύση καθώς μπορείτε να βάλετε μέσα ό,τι επιθυμείτε. Τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου 1 κουτ. σούπας πάπρικα½ κουτ. σούπας κύμινο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο1 κονσέρβα μαύρα ή κόκκινα φασόλια (400γρ.)200γρ. ρύζι βρασμένοχυμό και ξύσμα από 1 λάιμ4 ώριμες ντομάτες4 φρέσκα κρεμμυδάκια1 μικρό μαρούλι4 μεγάλες τορτίγιες80γρ. τσένταρ τριμμένο4 κουτ. σούπας γιαούρτιελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα χτυπάτε με πλάστη ή βαρύ τηγάνι να πλατίνουν και να έχουν περίπου 1½εκ. πάχος. Τα μεταφέρετε σε μπολ, πασπαλίζετε με την πάπρικα, το κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου για 10 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από τη τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη.
Κόβετε τις τρυφερές κορυφές από τον κόλιανδρο, τις αφήνετε στην άκρη και ψιλοκόβετε το υπόλοιπο ματσάκι.
Σε μεσαία φωτιά ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε το σκόρδο με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο για 1 λεπτό. Σουρώνετε τα φασόλια, τα προσθέτετε στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε μέσα και το ρύζι και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας σποραδικά. Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και τα μισά φύλλα του κόλιανδρου που κρατήσατε, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Κόβετε σε καρεδάκια τις ντομάτες, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα βάζετε μαζί σε μπολ και περιχύνετε με τον χυμό λάιμ. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα φύλλα κόλιανδρου, τα προσθέτετε, αλατίζετε και ανακατεύετε. Κόβετε σε λωρίδες και το μαρούλι και το κοτόπουλο.
Ζεσταίνετε την κάθε τορτίγια για 1 λεπτό σε ζεστό τηγάνι να μαλακώσει και την απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας. Μοιράζετε πάνω σε κάθε τορτίγια από το μίγμα του ρυζιού, τα φασόλια, τις ντομάτες με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και το κοτόπουλο, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί, βάζετε και από 1 κουταλιά γιαούρτι και τυλίγετε τα burritos.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας